В чест на Международния ден на младежта – 12 август, Арт галерия Кръг в Кърджали представи с експозиция новото лице от поредицата „Млади таланти от Кърджали и областта“. 
Това е 18-годишната Анна Чорбаджийска от родопския град – една от 49 зрелостници в страната, получили пълни шестици на двата задължителни държавни изпита през 2022 г. Анна е седемнадесетият млад човек, представен в рамките на инициативата, стартирала през февруари 2020г. Вече студентка в Юридическия факултет на Софийския университет, за кърджалийските млади хора и педагогически специалисти Анна е добре известен феномен с огромната си отдаденост на исторически проекти, в които акцентът е сътрудничеството между поколенията за определени каузи от векове наред, посочват от Арт движение Кръг. И разказват за многобройните успехи на младата дама в сферата на хуманитарните науки, резултат от траен и аналитичен интерес към историята и на последователната й работа.
Сред многобройните отличия на младата кърджалийка е и първо място на Националния конкурс “Мадарски конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”. Тя е сред отличените в Третия ученически философско-исторически конкурс „Македония и България – близките далечни”. 
Експозицията, представяща новото лице на Кърджали, показва как се е формирал успехът на Анна през годините, какви според нея са силните и слабите страни на училищното образование в подкрепа на талантите и как могат да си сътрудничат институциите и гражданите в името на успешно партньорство с младите хора.
Инициативата “Млади таланти от Кърджали и областта“ на Арт движение Кръг има за цел да създаде своеобразна мрежа от млади творци и иноватори от града и областта, които се подкрепят взаимно, а гражданите да се срещат по-често с предизвикателствата на талантите. „В галерийното пространство на Арт галерия Кръг представяме уникални авторски проекти в областта на технологиите, разработки, графични схеми на проект „в процес“, текстове в оригинал, както и в превод от самите автори на английски и турски езици, като насърчаваме по този начин и езиковото многообразие в рамките на самите творчески дебюти”, казват от Арт движение Кръг. Всяко представяне е съпроводено с писано интервю с автора или автоинтервю, което може да се прочете на някоя от стените в галерията.
Тазгодишната тема на Международния ден на младежта 12 август, обявен от Общото събрание на ООН, е посветена на солидарността между поколенията, защото, както се казва при избора й, "това е ключ към устойчивото развитие на обществата“, допълват от Арт движение Кръг.