Седем впечатляващи китеника и три ръчно тъкани черги в отлично състояние от края на 80-те години на XX век получи Дирекцията на музеите в Копривщица от русенката Татяна Нахабедян. 
Китениците са произведени в емблематичната за Копривщица тъкачницата на тогавашното предприятие „Салчо Василев“. Това подтикнало дарителката да върне китениците в града, където са били създадени. Чергите, изпълнени с типични за Североизточна България шарки и мотиви, са от същото време и са дело на майсторки от разградското село Юпер.
Съдействие за дарението на Нахабедян, която уважавана учителка по български език и литература е и общински координатор на партия „Има такъв народ“, е оказал и областният управител Анатоли Станев, който бе назначен на поста именно от квотата на ИТН от предишното правителство, а при служебния кабинет стана един от едва тримата областни управители, които не бяха сменени.
„Благодаря за бързата реакция на областния управител. В рамките само на няколко часа от негова страна беше намерен транспорт и на следващия ден тези традиционни български изделия, които са неразделна част от бита ни бяха в Копривщиа“, сподели Татяна Нахабедян.