Мъж на 47 години от ромския квартал на Лом „Младеново“ е починал снощи след побой, нанесен в дома му от група мъже от друг ромски квартал на града „Стадиона“, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.
Саморазправата е станала в малките часове на миналата нощ. Тогава група от 10-12 души от квартал „Стадиона“ нахлуват в дома на 47-годишния мъж и започват да налагат с тояги и брадви него, баща му (на 68 години) и съседа му (на 42 години), който им гостува в този момент. Тримата пострадали са откарани в болница, като на 47-годишния мъж е направена операция за изваждане на далака, но въпреки усилията на лекарите няколко часа по-късно той е починал. Баща му също е пострадал тежко и има няколко счупени ребра.
Повод за побоя е станало сбиване в квартал „Хумата“ между синовете на пребития мъж и техни опоненти от квартал „Стадиона“ малко преди това.
След побоя в „Младеново“ са арестувани трима криминално проявени жители на квартал „Стадиона“. С цел недопускане разрастване на конфликта в района на сбиването и в другите ромски квартали на Лом има засилено полицейско присъствие. Под наблюдението на прокуратурата продължават оперативните работи по изясняване съпричастието на различни хора към саморазправата в квартал „Младеново“, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.