Заради основен ремонт на улица в Плевен ще бъдат премахнати около 30 саморасли дървета. Това съобщи пред журналисти инж. Павлина Тодорова, началник-отдел "Екология" в община Плевен.
Почистването от дървесна и храстова растителност се налага заради ремонта и предвидено разширяване на улица "Ген. Столетов" в областния град, в участъка между улиците "Драгаш войвода" и "Ведрина". Има избран изпълнител и реално от вчера строителната площадка е открита.
След изпратено писмо от фирмата-изпълнител на обекта, представител на отдел "Екология" е извършил оглед и е констатирано наличието на район от саморасли дървета и храсти. Той трябва да се почисти, за да се достигнат параметрите за улично платно и тротоари като да се навлезе в него в дълбочина от три до пет метра, обясни инж. Тодорова. 
По-голямата част от дърветата, които предстои да бъдат премахнати, са саморасли елантуси, джанки и ябълки. Никога не са полагани грижи за тях и мястото прилича по-скоро на запустяло, коментира инж. Тодорова.
Тя подчерта, че в най-кратък срок фирма "Паркстрой" трябва да започне почистването на дърветата и храстите, за да не се бави ремонтът на улицата.