Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за катастрофата край Балчик, при която загинаха двама украински граждани. При пътно-транспортното произшествие сериозно пострада дете, а още двама чужди граждани са в болница с опасност за живота, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.
Инцидентът е възникнал около 13:40 часа на 8 август по пътя между селата Царичино и Кремена, община Балчик. В сблъсъка са участвали два автомобила с румънска регистрация, пътуващи към село Царичино, и автомобил с украинска регистрация, движещ се в обратна посока, посочват от Апелативната прокуратура. При инцидента са загинали двама украинци - мъж на 41 г. и жена на 31 г., а осемгодишното им дете е в болница с множество хематоми и фрактура на крайник. Пострадали са също мъж и жена - румънски граждани на по 29 години. Те са получили различни травми и са в болница като лекарите се борят за живота им, допълват от пресцентъра.
В хода на досъдебното производство е направен оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели на катастрофата. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. На всички пълнолетни, участвали в произшествието, са взети проби за употреба на алкохол и/или наркотични вещества.
Украинското консулство във Варна е уведомено за произшествието и двамата загинали. На огледа на мястото на катастрофата е присъствал румънски полицай, който е оказал съдействие  на българските си колеги, информират от пресцентъра на Апелативната прокуратура.