Гостите и жителите на Видин ще гледат на открито изпълненията на групите "Дел Падре", "Танго Кетс" и "Аутентик", съобщават от Общината.
Публиката ще може да се наслади и участва в музикалното приключение "Пресечки" на открита сцена при Художествената галерия „Никола Петров“ в Крайдунавския парк на Видин. 
Групите "Дел Падре" (фламенко-фюжън), "Танго Кетс" (аржентинско танго) и "Аутентик" (етно-джаз) ще изнесат концерт на живо и ще пренесат публиката в света на латиноамериканските ритми.
"Пресечки" е своеобразно музикално-образователно пътешествие, в чийто маршрут са включени няколко населени места в България, сред които и Видин. Чрез него публиката ще се запознае с различните стилове музика и танц – фламенко-фюжън, аржентинско танго и етно-джаз. Идеята на организаторите е да се създадат условия и всеки от посетените градове да се превърне в творческо пространство, където хората, независимо от техния пол, възраст, етнически произход или социален статус, да имат достъп до разнообразни културни продукти и услуги.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.
Концертът във Видин е на 7 август от 19 часа, а входът е свободен, уточняват организаторите.