Десетото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада ще се проведе от 23 до 25 септември 2022 г., информират от регионалния офис на Търговско-промишлена палата.  Мястото отново е част от пространството на Античната улица в центъра на Стара Загора. Предвидена е разнообразна културна програма с участието на Държавна опера -Стара Загора и други музикални изпълнители.
Организатори са Търговско-промишлена палата – Стара Загора, компания Oinorama consulting & business solutions и Община Стара Загора. 
Изложението и съпътстващата фестивална програма събират най-добрите изби на България, а традиционно интересни и нови кулинарни продукти също правят своята премиера на Августиада. Всяка година международното присъствие се засилва с традиционно участие на винарски изби от Балканските страни.
Един от акцентите и през тази година ще бъде изборът на Царица на Августиада 2022.
Организаторите отправят покана за участие в кастинга, за избор на лицето на юбилейното издание. Записването за конкурса e най-късно до 15 септември 2022 г. За да се включи в него, всяка от кандидатките трябва да изпрати кратка информация за себе си по електронна поща на адрес [email protected] или да я остави в офиса на Обществен дарителски фонд Стара Загора, който е партньор при провеждането на събитието.  Всички участнички в конкурса ще получат атрактивни подаръци. Царица Августиада и нейните две подгласнички ще получат също и парични и предметни награди.