Партийната кариера на Крум Зарков в БСП изглежда приключила, поне докато не се смени това ръководство. В петък Националният съвет на социалистите ще решава как ще се процедира с партийния статус на министрите в служебното правителство, назначени от президента Радев без знанието и одобрението на БСП. Освен русенския депутат в последните четири парламента, лобимец на местните социалисти и явен критик на Корнелия Нинова Крум Зарков, в момента министър на правосъдието, това са Весела Лечева и Явор Гечев, начело съответно на спортното и земеделското министерства.
„Не мога да коментирам дали се предвиждат наказания или мерки. Решението дали някой да бъде изключен може да бъде само на Националния съвет. Който ви внушава, че това се прави от Изпълнителното бюро или Корнелия Нинова - не е прав“, заяви вчера пред журналисти Георги Свиленски след заседание на Изпълнителното бюро на партията.
„Но всеки един член на Националния съвет, като член на ръководен орган на партия, която ще участва в изборите, трябва да участва, да бъде съпричастен, да бъде лидер в тази предизборна кампания. И трябва да питате тези министри как в качеството си на членове на НС ще работят за победата на БСП, като от друга страна трябва да осигурят честността, прозрачността и независимостта за изборите“, коментира още Свиленски.