Протест затвори снощи граничния пункт Дунав мост при Русе. В него се включиха жители на Мартен, Сандрово, Сливо поле и Николово, които настояват да се преместят изчакващите тежкотоварни камиони от пътя Силистра-Русе.
Протестиращите блокираха с автомобилите си кръговото кръстовище към моста и заявиха категорично, че няма да се откажат от исканията си, докато държавата не намери трайно решение. Първоначалното намерение на организаторите беше на място да се организира палатков лагер с денонощно дежурства, но палатки снощи не се видяха.
„Писна ни, до гуша ни дойде, просто държавата да дойде и да каже какво правим с тези камиони, не ги искаме на този път. Да излизат на републиканска пътна мрежа и да приключваме“, обобщи настроенията Елка Недкова от Мартен.
Кметът на Мартен Димо Тонев коментира, че очевидно решение има - вчера е предприето спиране на тировете в Гурково, на Хаинбоаз, във Велико Търново и в Осенец. 
„Спират ги по абсолютно всички паркинги в посока Русе. Нека продължат по този начин и няма да има тежкотоварни автомобили до изграждането на буферния паркинг. Начин има, трябва желание и воля“, каза Тонев.
Протестиращите заявиха, че ако не се предприемат действия от страна на институциите и тапите от и към Мартен продължават, ще блокират всички входове на Русе и ще откъснат града. По време на блокадата тази вечер превозните средства бяха пренасочвани от полицията по обходни маршрути.