Щабът на „Марица“ /Пловдив/ изразил съгласие мачът в събота на Градския стадион с „Дунав“ да започне в 18.30 часа, а не в 18, както е по програма, научи „Утро“. Причината за изтеглянето с половин час напред са нетърпимите жеги. Секретарят на спортно-техническата комисия към БФС Неделчо Михайлов бил запознат с предложението на русенския клуб и по принцип нямал нищо против. Официално потвърждение от централата за началото на мача в Русе обаче все още няма. 
Софиянецът Васил Минев ще бъде главен съдия на „Дунав“-“Марица“. Негови асистенти ще са съгражданинът му Марин Бонев и варненецът Димо Вълчев. Минев, трети в ранглистата на реферите с право да ръководят двубои от Втора лига, вече свири срещата от първия кръг „Монтана“-“Етър“ /0:1/ и се справи доста добре. До миналата година повечето му наряди бяха за мачове от елитните юношески лиги.
Арбитърът от русенската съдийска колегия Борис Попов пък ще бъде главен рефер на срещата между „Литекс“ и „Созопол“ в Ловеч /31 юли/. Помощници на 20-ия в ранглистата Попов ще са Живко Петров и Богомил Димитров.