Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков и един от основните футболисти Никола Колев говориха вчера на пресконференция преди утрешния домакински мач срещу „Марица“ /Пловдив/. Както „Утро“ вече писа, двубоят ще започне в 18.30 часа.
„Видно е, че след добрия старт с победата с 3:1 срещу „Литекс“ в Ловеч и равенството 1:1 срещу „Етър“ във Велико Търново настроението в отбора е леко приповдигнато. Подготовката през седмицата мина много добре. Впечатлен съм от младите футболисти, които чакат с нетърпение мача в събота. Всички се раздават максимално в тренировките, всеки се опитва да покаже и докаже, че заслужава поне място в групата. Денислав Минчев със сигурност ще пропусне срещата заради хематом и кръвоизлив в бъбреците. Предписанията са да почива. Той получи травмата на тренировка при неумишлен сблъсък. Така се случва понякога. Мартин Костадинов направи първа тренировка вчера /в сряда/. Ще мислим до последно доколко може да е готов поне като част от резервите“, каза Мартин Цирков.
Той добави, че е наясно с класата на „Марица“.
„През миналата година, независимо че бяхме в друг, доста млад състав, направихме 1:1 в редовното време срещу този отбор в мач от турнира за купата на България. В „Марица“ днес няма кой знае какви промени. Познаваме се добре със старши треньора на пловдивчани /Николай Димитров - б.р./. Той ми е приятел. Не мисля, че гостите, които са стабилен тим с опитни футболисти,  могат да ни изненадат с нещо. Ние ще се борим за своето. Надявам се, че публиката ще ни подкрепи. Няма да забравя как на мача срещу „Етър“ във Велико Търново имахме толкова много фенове, сякаш бяхме у дома. Беше чудесно усещане“, заяви Цирков.
Халфът Никола Колев продължи темата с привържениците на отбора.
„Когато играех за други тимове на Градския стадион в Русе, не можех да не забележа всеотдайността на публиката. Тя бе един от факторите да приема предложението за договор с „Дунав“. Освен това с Виерата /капитана на русенския тим Диян Димов/ се познаваме отдавна. Той ме убеди, че моето място е в тима от Русе. Мисля, че не сбърках. Не мога да скрия, че съм очарован от поведението на младите футболисти. Те се борят като лъвчета на всяка тренировка. Едва ли има клуб в България, който разчита и дава шанс на толкова младоци. Затова и непрекъснатото им говоря в съблекалнята: „Използвайте тези възможности, покажете какво можете и един ден вратите на грандовете в България ще са отворени за вас“. Аз, доколкото вече имам опит /Колев е на 26 години/, ще помагам с каквото мога“, заяви халфът със стаж в „Литекс“, ЦСКА, „Янтра“, „Етър.
„Утро“ го попита как ще оцени класата на „Дунав“ като дебютант във Втора лига с нивото на предишните си отбори.
„Този млад „Дунав“ не е за отписване. Аз например още съжалявам, че изпуснахме да бием сериозния отбор на „Етър“. Играл съм в „Литекс“ и ЦСКА, където всеки мач бе на живот и смърт. Не казвам, че ще е леко, но мисля си - при повече късмет нашият тим може да се бори за по-предно класиране“, заяви роденият в Търговище атакуващ халф и черноработник Колев.