Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе бе домакин на представянето на литературното списание „Страница”. На събитието присъстваха представители на редакционния екип на изданието – главният редактор Младен Влашки и Гергина Кръстева – литературен критик.
Директорът на библиотеката Теодора Евтимова откри събитието и запозна присъстващите с идеята на срещата. Гостуването е част от проект, който предвижда представяне и популяризиране на периодичното издание в дванадесет български града. Проектът "Открита страница. Литературата до Вас” се осъществява с усилията на Сдружение "Литературна къща” (издател на списание "Страница”), с подкрепата на пловдивски издателства, със съдействието на Филологически факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".
В своята презентация Младен Влашки представи целите, които си поставя редакционната колегия на списание „Страница”, направи преглед на литературните процеси в България от Освобождението до днес и мястото на списание "Страница” в българската периодика от средата на ХІХ и първото десетилетие на ХХ век. Пред младите хора, които бяха дошли на срещата, той изтъкна необходимостта те да познават стойностната съвременната българска литература, а не само класическите произведения, които се изучават в училище.
В края на срещата всеки един от присъстващите получи безплатен екземпляр с автограф  от специалния брой на изданието, който представя, чрез материали от почти петнайсетгодишната история на списанието, литературната система и важните роли в нея – на авторите, на издателите, на периодиката, на рекламата, на публиката.
Екипът на „Страница” дари бройки от списанието и за читателите на Русенската библиотека, на Русенски университет „Ангел Кънчев” и на няколко училищни библиотеки в града.