Възрастна жена е била отвлечена в София и принудена да изтегли кредит от небанкова институция, съобщи БНР. След като подписала документ, че взима заем от 600 лева, нападателите прибрали парите и я освободили.

Инцидентът се е разиграл в предиобедните часове на 25-ти февруари. Жената отишла да пазарува в района на Женския пазар. В този момента двама мъже и една жена се приближават до нея. Обясняват й, че трябва да се качи с тях в лек автомобил, паркиран наблизо. Заплашват възрастната жена, че ако не го направи ще убият внука й и вземат чантите, в които са били личните й документи и ключовете от дома й. Жената е заставена да се качи в кола, паркирана на улица „Вашингтон“. След това тя е закарана в офис намиращ се в столичния квартал „Овча Купел“. Там подписва документи за кредит, а малко по-късно нападателите й върнали чантата и я освободили.

След като е подала сигнал в полицията, потърпевшата научава, че е изтеглила кредит от около 600 лева, които неизвестните извършители са й взели. И до момента полицията издирва нападателите. От Столичната дирекция на вътрешните работи потвърдиха за подобен случай пред "Хоризонт", като уточниха, че се извършва проверка. Потърпевшата отказа да застане с името си и лично да разкаже за случилото се, защото се притеснява за сигурността си.