Лидерът на основната опозиционна сила в Тунис ще бъде разпитан днес от националната антитерористична служба поради подозрения в пране на пари и финансиране на терористи чрез благотворителна организация, предаде Асошиейтед прес. 
Рашид Гануши е сред дузината високопоставени членове на умерената ислямистка партия "Ан Нахда" ("Възраждане"), чиито банкови сметки бяха замразени по-рано този месец. "Ан Нахда" категорично отхвърля обвиненията.
Миналата година президентът Каис Сайед разпусна парламента и иззе редица правомощия, като се аргументира, че страната трябва "да бъде спасена" от политическа и икономическа криза. Това предизвика критики от страна на опозицията, която го обвинява, че върви към налагането на авторитаризъм. 
"Ан Нахда" каза, че обвиненията срещу партията имат за цел да разсеят общественото внимание от референдума, който Сайед е планирал за 25 юли. Допитването до гражданите има за цел въвеждането на конституционни промени, които да увеличат правомощията на президента и да намалят ролята на парламента и премиера. Критиците на Сайед казват, че той се опитва да легитимира извършения от него "преврат".
Според президента и някои други политици обаче "Ан Нахда", която беше доминираща сила в парламента преди разпускането му, е причина за избухналата миналата година политическа криза.