Словенският колоездач Тадей Погачар обеща в понеделник, че ще "опита всичко", за да си върна жълтата фланелка на Обиколката на Франция от датчанина Йонас Вингегор. Словенецът ще атакува "отблизо, както и отдалеч" в трите етапа, които предстоят в Пиренеите.
"Трябва да използвам всички възможности и да атакувам всеки път, когато имам шанс, на всяко изкачване. Ще атакувам отблизо, отдалеч, ще опитам всичко. Защото имам чувствително закъснение", каза Погачар, който е на 2:22 минути зад датския си съперник.
"Ще има възможности, за три дни могат да се случат много неща. Всички започваме да чувстваме умората - физически и ментално", каза още победителя в последните две издания на "Тур дьо Франс"."Много съм мотивиран, Йонас е човекът, който трябва да победя. Той е супер силен. Досега не успях да го отдалеча, но ще продължа да настоявам и може би в крайна сметка няма да издържи", надява се словенецът.
Погачар със сигурност не разчита на етапа по часовник в събота Лакапаел - Маривал, който е 40,7 км, за да навакса изоставането си. "Не разчитам на това, Йонас доказа, че се чувства много добре на тези бягания. Трябва да наваксам изоставането си преди това", каза още Погачар.
Миналата година Вингегор завърши на 25 секунди пред Погачар на бягането по часовник, които бе 30,8 км между Либурн и Сент-Емилион.
"Няма да бъде краят на света, ако не спечеля. Вече печелих два пъти и съм завършвал втори с бялата фланелка за най-добър млад. Това също не е зле", завърши Тадей Погачар.