45-годишен баща на две деца се бори с коварно заболяване. Семейството на Георги Колеолов от Русе преживява втора година истински кошмар - между надеждата и отчаянието. Близките са принудени да се обърнат към хората с добри сърца за помощ, след като събраните средства за лечението вече са изчерпани.
Затова Фолклорен танцов клуб „Родолюбец“ кани русенци на благотворителна хоротека. Тя ще се състои в петък, 22 юли от 20 часа на площад „Свобода“. Събитието е в помощ на русенеца Георги Колеолов в борбата му с рака, която той води далече от дома. Продължителното и скъпо лечение на коварната болест постави на изпитание семейството му, заради което хора с добри сърца протягат ръка за помощ.
Проблемите за Георги започват през лятото на 2020 година, когато получа силно главоболие и нарушена координация. Изследванията показват голям мозъчен тумор, който е опериран незабавно. Година по-късно мъжът отново не се чувства добре - има нов тумор.
„Когато го оперираха, всъщност потвърдиха, че новото образувание е високостепенен глиом, злокачествено образувание, което в рамките на четири месеца се беше развило“, споделя съпругата Корнелия Романова-Колеолова.
Георги започва лъче- и химиотерапия, но вместо да се подобрява, положението му драстично се влошава. Единственият шанс е лечение в Турция, където имат опит с подобен вид тумори. След дарителска кампания средствата са събрани и терапията започва.
„Дават ни голяма надежда, че той може до 100 процента да възвърне мозъчните си функции и този тумор да бъде ликвидиран“, казва съпругата.
Неочаквано обаче състоянието на Георги рязко се влошава и се налага да бъде преместен в интензивно отделение. Започва друг вид терапия, която след втората доза дава резултат.
„Той вече продължително време през деня бодърства и е в съзнание, адекватен е, знае къде се намира, започна да движи координирано ръце и крака“, споделя Корнелия.
Престоят на Георги в клиниката струва на ден 1100 евро. Семейството вече е разпродало каквото има, но парите не стигат. До края на месеца трябва да се осигурят близо 20 000 евро, за да има шанс за Георги.
„Георги е душа човек, той е добряк, той живее за околните, той не е егоист, той е радостта на децата ми, той е закрилата на децата ми, той е моята утеха. Не мога да си представя живота ни без него. Това е човек, който обича да е със хора, да живее заради хората, раздава се , в момента той има нужда от помощ“, казва съпругата му.
Корнелия и двете й деца вярват, че ще намерят подкрепа за живота на Георги.
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
Пощенска банка
IBAN BG84 BPBI 79214040 9097 02
BIC BPBIBGSF
Корнелия Любомирова Романова – Колеолова