Единадесетокласничката от Дойче шуле Лилия Андреева се окичи с короната на най-хубавата русенка за 2014 година. Красивата моделка, която е известна и с медения си глас, се пребори за мечтания приз с още 10 чаровни съпернички. Конкурсът се проведе в хотел „Рига“ под организацията на модна агенция „Визаж“. В събитието участие взе и русенската гордост Дивна, която представи новата си песен „Моята музика“.
„Чувствам се прекрасно, не очаквах да спечеля, но съм много щастлива“, бяха първите думи на 17-годишната Лили.
Макар моделстването и участието в конкурси да я съпътстват от много години, младата чаровница все още не е решила какъв професионален път ще поеме след като завърши гимназия догодина. Още повече, че в контрапункт със суетните и бляскави изяви на модния подиум фината Лили има и друга страст - политиката.
„Член съм на младежкия парламент и младежката банка. Със сигурност ще запиша висше образование, но все още не знам нито каква специалност, нито къде“, сподели най-красивата русенка за годината.
Лили няма романтична връзка, но не се знае докога ще е така, защото сега със сигурност интересът към нея ще скочи до небето. Любопитното бе, че редом до нея на сцената беше най-добрата й приятелка Радостина Стоянова, с която трябваше да мерят красота и чар. Победителката в конкурса обаче заяви, че между двете има единствено подкрепа и никакво съревнование и затова морално Лили споделя короната с най-близкия си човек. Самата Радост стана лице на две компании и спечели парична награда от 200 лева, въпреки че не се нареди сред финалистките.
Конкурсът се размина с една от най-тържествените си традиции - предаването на короната от бившата на настоящата Мис. Причината за отсъствието на миналогодишната носителка на титлата Ралица Господинова остана загадка.
На второ място след победителката се нареди 17-годишната Камелия Ангелова, която стана лице на фризьорски салони Нина Йорданова. Трета в надпреварата 9-членното жури с председател бившия модел и лицензиант за Русе на модна агенция „Визаж“ Миглена Костова нареди нежната 18-годишна Поля Петрова. Най-много призове спечели крехката и лъчезарна Мадлен Кирилова. 19-годишната чаровница стана лице на три фирми, а освен това се окичи с лентата „Мис Чар“. 16-годишната Никол Събева пък впечатли със своя финес и заслужено бе определена за „Мис Елегантност“. Лентата за „Мис Артистичност“ пък отиде за 17-годишната Нелин Юсеинова.
Новата Мис Русе Лилия Андреева ще представя града на националния конкурс „Мис България 2014“.