В празник на музиката,  пластиката и вдъхновяващия синхрон на танца се превърна закриването на сезона на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Зорница“, което тази година беше под формата на голям открит урок на кея. В него участваха близо 80 деца от 1 до 12 клас, разделени в две групи.
Сценарият беше интригуващ и за родителите, и за спрелите да се насладят на красотата на танците на фона на Дунав минувачи.
Децата показаха как протича една репетиция и наред с това какво са усвоили през годината. Кулминацията бяха двата все още неиграни на голяма сцена танца „Лудо хоро“ и „Жътварска сюита“.
Успехът на инициативата накара хореографите  Милена Михова и Добрин Райчев да обещаят, че това най-вероятно няма да е единственият път, в който завършват по този начин творческата година.
В концерта не участваха само певиците на  „Зорница“ с диригент Светлана Недкова, които репетират усилено за ХIV национален конкурс „Дунавски славей“. Той ще се проведе в събота и неделя в Доходното здание. Специален гост на конкурса ще бъде известната народна певица Румяна Попова, входът ще бъде свободен.