В четвъртото издание на "А1 Лятна академия" участват 20 студенти и ученици, съобщава мобилният оператор.
Младите хора ще работят по ключови за компанията проекти под ръководството на ментор в направления "ИТ и дигитална трансформация", "Мрежа и услуги", "Маркетинг", "Финанси", "Корпоративни продажби" и "Човешки ресурси". За да участват в програмата, студентите са показали отлична теоретична подготовка по време на редица партньорски инициативи през изминалата година, сред които и "А1 Бизнес академия" с УНСС. Лятната академия на А1 стартира през 2019 г. и до момента в нея са участвали над 40 талантливи младежи. 
Участниците тази година са представители на Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (ФМИ), Техническия университет - София, Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Технологичното училище "Електронни системи" (ТУЕС), и европейски висши училища. 
В продължение на трите месеца, в които се провежда "Лятната академия на А1", студентите ще получават месечно възнаграждение за труда си, ще могат да се възползват от служебна SIM карта и мобилен телефон и други социални придобивки. След приключване на академията, 90 на сто от участниците в предишните три издания се присъединиха към екипа на А1 за постоянно.