Директорът на Пирин Благоевград Светослав Дяков се надява феновете на отбора да пълнят стадион "Христо Ботев" през новия сезон.
"Феновете на Пирин не са 30 човека, които скандират най-много. Феновете на Пирин са от целия Благоевград и региона, хора с малки деца, дядовци с внучета. Феновете трябва да подкрепят Пирин, а не Митко, Гошо или Иван", каза Дяков на пресконференция.
Той разясни и казуса с напускането на легендата Петър Михтарски. Бившият национал се раздели с клуба след изтичане на договора му на 30 юни и това породи недоволство сред част от привържениците на тима.
"Петър Михтарски бе първият човек, на когото предложихме да поеме отбора. Чакахме 12 дни и той е причината да се забавим с новия треньор. Имам огромно уважение към Михтарски. Трябва да казваме фактите такива, каквито са. Имаше имаше разговор с ръководството, с което не успя да постигне съгласие по финансовата част и клубът бе принуден да търси други решения. Михтарски е легенда на клуба и никой не го е гонил от клуба. Това решение, да не продължи, е по-скоро негово. Много хора в този отбор държахме Михтарски да остане. Не всичко е така, както се представя“, заяви Дяков.