Изказване на треньора на Септември Светослав Петров след срещата от 24-я кръг на efbet Лигата между Черно море и столичния тим, завършила 3:0 за „моряците“.
Светослав Петров (треньор на Септември) – „Не съм доволен, разочарован съм, защото каквото и да си говорим крайният резултат е 0:3. По една или друга причина. Опитахме се със смяна на играчи, със смяна на система да повлияем по някакъв начин на хода на мача, но не се получи както ми се искаше на мен, както се получаваше в предишните мачове. За мен лично допуснахме леки голове, наивни голове. Отборът на Черно море е достатъчно опитен и има ли възможност наказва всяка грешка. Не мисля, че ранният гол обърка нещата, защото и Берое ни вкараха гол, но въпреки всичко – обърнахме. Може би влизането на отбора в мача, играта… Не беше нашият ден, не играхме по начин да загубим и да кажем – загубили сме, Черно море са по-добрият отбор. Да, по опитен и по-добър отбор са, това е ясно, но лично на мен ми остава горчив привкус. Супер се чувствам като треньор на млади момчета.
Този сезон трябва да се спасим, да си запазим мястото, за да кажем, че е успешен за нас. Амбициите ни са колкото по-напред, толкова по-добре, но виждате, че борбата до последно ще е жестока, с позволени и непозволени средства, ние сме млад отбор, който се опитва да играе и се надявам, че всичко ще се решава на терена и ще имаме късмет и възможността и догодина да играем в efbet Лига. Важно е да расте отборът, дали аз раста или не – това за мен са второстепенни неща. Важно тези млади момчета, на които искаме да им дадем път, да осъзнаят това, да се възползват от шанса, който имат и да се развият добре и да отидат в голям отбор. През паузата на първенството имаме договорени две контроли – със Струмска слава и Берое.“