Бразилският национал Габриел Жезус подписа договор с Арсенал, след като изкара 5 години и половина в Манчестър Сити, съобщиха от двата клуба в понеделник.
25-годишният нападател подписа "дългосрочен договор", заявиха от лондонския клуб, без да дават повече детайли. Сумата за трансфера му се оценява от британските медии на 45 милиона паунда. 
"Очаровани сме да привлечем футболист от калибъра на Габриел Жезус. Той е на 25 години, но е утвърден бразилски национал, който показва постоянно, че е играч с големи качества", заяви спортният директор на Арсенал Еду.
От пристигането си в Англия през месец януари 2017 година бившият голмайстор на Палмейрас е спечели 11 грофея, от които 4 шампионски титли на Англия.
Той изигра 236 мача с фланелката на Сити и вкара 95 гола в тях.
"За мен бе удоволствие да играя за Сити", заяви Габриел Жезус в комюнике на клуба от Манчестър. "Имам чувството, че станах по-добър футболист, откакто дойдох тук, а да спечеля всички тези трофеи бе невероятно", добави бразилецът.
Манчестър Сити привлече норвежкото чудо Ерлинг Холанд и е напът да се раздели и с английския национал Рахийм Стърлинг, който е желан от Челси.