Йордан Александров от клуб "Стрийт Уоркаут" спечели два златни и един сребърен медал на финалите на отделните уреди при мъжете на Държавното първенство по спортна гимнастика, което се проведе в Националната база "Раковски" в София.
Александров, който вчера стана шампион в многобоя, взе златото на успоредка с 14.650 точки и на висилка с 13.750 точки, а на кон с гривни се нареди втори с 12.800 точки.
Националът Дейвид Хъдълстоун от "Ели-ГАШ" е първи на халки с 14.100 точки и спечели сребро на успоредка с 14.050.
На земя призовата тройка е Теодор Трифонов (Светкавица) с 14.00 точки, следван от Руслан Делибалтов (ЦСКА) и Пламен Шейтанов (Торнадо), а на кон с гривни първи е Делибалтов с 12.900 точки, а бронзовото отличие взе Теодор Трифонов.
На халки втори и трети са съответно братята Исус Маринов и Христос Маринов, а на прескок победител е Кейдън Спенсър "ИКГ Черноморски юнак", Варна с 13.725 точки, пред Делибалтов и Трифонов.
Теодор Трифонов е трети на успоредка и втори на висилка, а Спенсър взе още бронз на висилка.
При младежите Божидар Златанов (ИКГ Черноморски юнак, Варна) е шампион на земя, халки, успоредка и висилка, както втори на прескок и трети на кон с гривни.
На прескок златото спечели Даниел Трифонов (Левски-Спартак), а на кон с гривни триумфира Давид Иванов (Левски-Спартак).
На финалите при жените победителката в многобоя Валентина Георгиева (Левски-Спартак) взе три златни и едно сребърно отличие. Възпитаничката на Филип Янев е първа на прескок с 12.825 точки, на смесена успоредка с 11.400 точки и на греда с 11.800 точки, както и втора на земя с 12.000 точки.
Виктория Чакова (Стрийт Уоркаут) спечели титлата на земя с 12.200 точки и е втора на смесена успоредка и трета на прескок и на греда. Рая Ранчова (А-ГИМ) зае вторите места на прескок и на греда, а освен това се нареди трета на земя, а бронзовото отличие на смесена успоредка завоюва Полина Вангелова (Спортна гимнастика).