Френската „Naval Group“, отговорна за изграждането на трите фрегати за отбрана и интервенция (ФОИ), поръчани от гръцкия вонноморски флот, подписа няколко споразумения и договорености за сътрудничество в четвъртък с индустриалните си партньори в Гърция. Церемонията се състоя във френското посолство в Атина, предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА.
Споразуменията са в рамките на участието на гръцката индустрия в програмата за фрегати, като „Naval Group“ се надява да изгради дългосрочно сътрудничество с тях в подкрепа на гръцкия военноморски флот.
В присъствието на френския посланик в Гърция Патрик Мезонав бяха подписани 4 споразумения от „Naval Group“: с „EMMIS“ за трансформатори, с „MEVACO“ за механично оборудване, със „STELMA“ за боядисване и с „VIKING HELLAS“ за надуваеми лодки с твърд корпус (RHIB). „Naval Group“ подписа и споразумения с компаниите „AKMON“, „INTRACOM“, „MILTECH“, „PRISMA“ и „SCYTALYS“ за ексклузивни разговори, свързани с ФОИ.
„Naval Group“ бе представлявана от изпълнителните вицепрезиденти Ален Гийо (международно развитие) и Давид Куанкар (операции и производителност).
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)