На базата на БФС в Бояна днес, 30 юни, започва международният турнир Football Urban Cup. Участие ще вземат 12 отбора, а форматът е Футбол 8 със седем полеви играчи и вратар плюс по-големи размери на терена.
Да защитава трофея си от миналия сезон се завръща отборът на КЦМ Груп 2000, но конкуренцията тази година е още по-сериозна. Тук в една група са финалистите от завършилата съвсем наскоро Шампионска лига по мини футбол "Тера Трак" и "DXC Technology". Компания на двата гранда в групата прави много силният албански тим "Prestige", като напред от трите групи ще продължат първите два отбора и най-добрите два трети.
Има и участник от Израел в лицето на ХХХ, a особено интересно е участието на Тараклия от Молдова. Тараклия е град, основан през 1813 година от българи, а днес там живеят 10000 бесарабски българи. Отборът играе с бяло и зелено, а емблемата е български лъв.
Нека не забравяме и друг участник от Шампионската лига, Райкомерс, който пристига с няколко национали на България в състава си.
The Tulips е представител на Vambos лигата, докато Фен защитава честта на Форумната лига. Барселона представя град Козлодуй, а Тракиец е гордостта на Тетевен.