Посредникът в преговорите между Белград и Прищина Мирослав Лайчак заяви днес в Прищина, че се очаква следващият кръг от диалога  да бъде през юли месец, а през лятото, преди летните отпуски,  да се срещнат лидерите на най-високо ниво, съобщи сръбската телевизия РТС.
За мен би било жизнено важно това да се случи през лятото в Брюксел, но ще видим.  Има доста документи, за които дискутираме, добави Лайчак, като похвали неотдавна постигнатия договор за прилагане на  енергийните споразумения.
Лайчак, който разговаря днес в Прищина с държавното ръководство на Косово, оцени, че  изясняването на съдбата на изчезналите е много чувствителна тема и се  работи политически да бъде  подкрепен диалогът по тази тема. 
Мирослав Лайчак тази вечер ще разговаря в Белград с президента на Сърбия  Александър Вучич.
Лайчак заяви, че  документ за формирането на Съюз на сръбските общини не е на масата в момента. Той каза, че по този въпрос ще се разговаря на следващите срещи в рамките на диалога между Белград и Прищина. 
Завършвайки визитата си в Прищина, Лайчак заяви, че на темата Съюз на сръбските общини е разговарял с първия вицепремиер Бесник Бислими и премиера Албин Курти и очаква, че този въпрос сигурно ще бъде споменат на следващата среща на  лидерите на Сърбия и Косово.