Национална кръгла маса на тема „Перспективи и възможности пред българските традиционни селскостопански продукти, храни и напитки" се проведе в  Аграрен университет - Пловдив. Това съобщиха от висшето училище. 
Липсва единен форум, в рамките на който работещите в сферата могат да обменят мнения, да се показват добри практики, да се обсъждат актуални законодателни и стратегически документи от национално или европейско значение, както и да се работи за единна рамка за остойностяване на потенциала на тези продукти. Това каза Георги Събев, докторант в Аграрен университет- Пловдив, парламентарен съветник по земеделие и рибарство в Европейския парламент и организатор на събитието. По думите му често липсва продължение на сътрудничество или пък последващо развитие, когато приключи финансиране за проект, продукт или регион. Това е първото събитие от поредица от дискусионни форуми, които планираме да се организират в бъдеще, каза още Събев.
Кръглата маса бе организирана в сътрудничество с Университета по хранителни технологии в Пловдив. На събитието присъстваха представители на академичната общност, бизнеса, неправителствения сектор, местните инициативни групи за локални храни и рибарство, експерти с доказан опит, студенти.