Реализацията на проект „Зелени бригади“ започна в Ловеч. Той съчетава активности между Община Ловеч, град Лавал, Франция, и град Метман, Германия. Поради ковид кризата стартът беше отлаган няколко пъти, но сега всеки град  реализира свои идеи, които се отчитат виртуално на общи срещи, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.
Началото на проекта беше даден с почистване на алеята „Баш бунар“ и централната градска част в Ловеч от ученици от Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“.
Осъществена е и видеоконферентна среща в Община Ловеч. Участваха президентът на асоциация „Доверие“ Патрик Мусе, съпругата му Клодин, преподавателят по френски език Галя Цанкова, Валерия Баръмова, началник отдел "Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт", ученици от Езиковата гимназия, представители на френската младежка служба в Лавал, допълват от администрацията. 
По време на срещата бяха споделени идеи и направени отчети на дейността досега. Засегнати бяха проблемите на разделното събиране на отпадъци, създаване на  зелени еко площи и други акции по опазване на околната среда. Проектът е част разширяващите се контактите на Ловеч с побратимения град Лавал, посочват още от общинската администрация.