Търсенето на Гърция като туристическа дестинация остава високо на международните пазари за настоящия сезон, което се потвърждава от планираните места в самолетите през следващите две седмици на всички гръцки летища, предаде специално за БТА агенция АНА-МПА. 
В разговор с агенция АНА-МПА вицепрезидентът на Гръцката хотелиерска камара Кристина Тетради изрази оптимизъм за развитието на този туристически сезон, тъй като "пристиганията вървят много добре". Същевременно тя изрази загриженост, че повторната поява на пандемията, проблемите на международните летища и продължаващата война в Украйна, които могат да доведат до "сътресения", могат да повлияят на добрия ход на пристиганията.
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)