Повече от 200 състезатели от три континента участват в Международния бридж фестивал в курортния комплекс "Албена", съобщават от пресцентъра на ваканционното селище.
Четиридесетото издание на форума стартира с открит двойков турнир като на игровите маси в хотел "Фламинго грант" седнаха общо 20 двойки  от България, Румъния, Кувейт, Полша, Австрия и Италия. С убедителни резултати  шампионската титла спечелиха представитлите на Кувейт Ахмед Ал Руваех и Мохамед Хусаин,посочват от пресцентъра на курорта. На второ място се класираха българите Светла Ненова и Стефан Георгиев от варненския бридж клуб "Асо пика". Трети са вицепрезидентът на Полската бридж федерация Пьотр Валчак с партньора си Адам Блачно.
Откритият турнир за смесени двойки се провежда днес и утре, а на 27 юни ще се играе блиц отборен турнир. Предстои играчите да премерят сили в главния двойков турнир и главния отборен турнир като се очакват и състезатели от САЩ, Ливан, Австрия и други страни, допълват  от пресцентъра на черноморския комплекс.