Postmodern Jukebox пристига в София след концерти в САЩ, Канада, Европа и Нова Зеландия.  Събитието е на 29 юни в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от "Бг саунд стейдж".
По думите им пътуват вече месеци, съчетани в най-различни състави от музиканти, вокалисти и танцьори, разделени в четири посоки на света. The Grand Reopening Tour на американската формация  прекосява континентите, за да отбележи завръщането на музиката на живо в концертните зали.

Пандемията затвори артистите за две години. Но през това време кралете на винтижда и най-вече техният създател Скот Брадли създаваха и записваха музика. Нови и нови парчета - все обърнати с хастара съвременни поп хитове, превърнати в бижута от музикални стилове на миналото. Изпращаха ги всяка седмица по мейл на своите почитатели, посочва критиката.
На концерта им в София ще звучат точно тези нови бижута - кавър на хита Roaring 20s на Panic! At the Disco в стил 20-те, Smooth Criminal на Майкъл Джексън в стил Film Noir, любимата тема от сериала Friends чрез еволюция на музикалните стилове от 20-и до 60-те, завършвайки с оригиналните изпълнители на I’ll Be There For You, The Rembrandts. Хейли Рейнхард изпя прочутата Don’t Speak на No Doubt, достигнала над 5 млн. гледания. А Кейси Ейбрамс интерпретира Can’t Feel My Face на The Weeknd в Lounge Style.

Историята на Postmodern е като на кино. Зашеметяващ успех от първия запис в малкия апартамент на Скот Брадли, пуснат в YouTube, до космическите над 1 милиард гледания към днешна дата, с над 5,7 милиона последователи и над 3 млн. фена във Файсбук. Също и хиляди напълно разпродадени зали на шест континента показват, че формулата им е успешна.
"Ужасно е как историята се повтаря, как хората през 20-те години на миналия век говорят за същите чувства. Те просто са искали да излязат, да танцуват, да се забавляват, да се срещат отново. Музиката е изпълнявала толкова ценна функция. И няма никакъв заместител на това -  да се съберем и заедно и да почувстваме силата и мощта на живота”, казва Скот Брадли.