Столичният район „Изгрев“ ще отбележи своя празник на 29 юни – Петровден, за втора поредна година. Събитието ще започне в 18:00 часа на откритата сцена в парк „Тинтява“ (градинката при КАТ), съобщава пресцентърът на Столичната община. 
Музикални и танцови умения ще покажат талантливи ученици от 11. ОУ „Свети Пимен Зографски“, 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, СПГЕ „Джон Атанасов“ и СПГ „Княгиня Евдокия“.
Читалищата в района също ще се включат в честването. Народно читалище „Николай Хайтов“ ще зарадва публиката с изпълнения на оркестър „Шопчета-Бобчета“, Хор за автентичен фолклор „От извора“ и с авторско вокално изпълнение на “Драмеди бенд”. Народно читалище „Добри Чинтулов“ ще даде начало на тържеството, като демонстрира майсторство в свиренето на гайди, а след това ще зарадва жителите и гостите на района с танцови изпълнения на модерен балет и зумба.
На сцената ще се качат още музикални и танцови формации от района или развиващи творческа дейност в “Изгрев” –  балетна школа “2 Dance”, клуб за български народни танци „Body Folk”, представителен фолклорен ансамбъл „Шевица“ и трио “Вива”.
Специални гости на събитието ще бъдат Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев и певицата Джина Иванова от „Трамвай №5“.
Събитието се реализира с подкрепата на Столична община - Календара на културните събития на София. Петровден е избран за празник, тъй като началото на заселването в района дават последователите на Петър Дънов, които се заселват на Баучеровите поляни в началото на 20-и век.