На церемония тази вечер в Гранд хотел "Пловдив" Българският фармацевтичен съюз ще връчи годишните награди на гилдията за продукт на годината в различни категории, магистър-фармацевт на годината от всяка от регионалните колегии и за регионална колегия на годината. Това съобщи за БТА Димитър Маринов, главен секретар на съсловната организация. Отличията са ежегодни и се връчват в рамките Българските фармацевтични дни, които са от днес в Пловдив и ще продължат до 26 юни. На Еньовден магистър-фармацевтите отбелязват професионалния си празник.
Във форума участват фармацевтичното съсловие, както и представители на държавните институции, академичната общност, студенти, производители, дистрибутори, представители на сродни български и международни организации и специалисти в сферата на здравеопазването. Фокусът тази година ще бъдат трудовоправните отношения, отговорности и права на фармацевта. 
Научната пленарна сесия, както и специализираното фармацевтично изложение, ще бъдат разположени в лобито на Гранд хотел "Пловдив". Достъп до изложението и научната програма ще имат само регистрирани участници – медицински специалисти и изложители, обясни Маринов.
За поредна година част от събитието ще бъде и откритото изложение „Попитай фармацевта“, което ще се състои на 24 и 25 юни в Централната пешеходна част на града от 10:00 до 18:00 часа. То е насочено към широката общественост и цели да популяризира продуктите и услугите предлагани в аптеката, както и ролята на магистър-фармацевта, като най–достъпният медицински специалист.
В последния ден от срещата ще се проведе традиционната Кръгла маса, на която от управителният съвет на Българския фармацевтичен съюз ще отговорят на запитвания на колегията, свързани с нормативната уредба, НЗОК, лекарства и други, каза още Маринов.