Ансамбълът за народни песни и танци „Шумен“ изнесе празничен фолклорен концерт на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, организиран за празника от общинската администрация на пл. „Кристал“ в града. След края на концерта танцьорите от ансамбъла и част от многобройната публика се хванаха за ръце и играха хора.  
Кметът проф. Христо Христов се срещна с граждани по централната улица и лично им честити празника, като им пожела благоденствие и мир в домовете им, съобщиха по-късно от общинския пресцентър. 
Оттам уточниха, че заместник -кметът „Социална политика и здравеопазване“ на Общината д-р Светослава Хайнова е присъствала и на събора в село Мадара, който се провежда под мотото „Ден на моето село“.
На същата сцена на пл. „Кристал“ в Шумен вчера деца и ученици изнесоха празничен концерт по случай Великден. 
Повече от тридесет събития включва програмата за майските празници на културата в Шумен. До сградата на общинската администрация и тази година ще бъде разположена открита сцена. На нея на 8 май, от 19:00 часа, първи ще се изявят Б.Т.Р. и шуменските групи „Forgot the ten“ и „Lampa“.