По покана на министър Бойко Рашков на работно посещение в България е министърът на вътрешните работи на Азербайджан Вилаят Ейвазов, съобщиха от пресцентъра на МВР.
По време на разговора двамата министри дадоха висока оценка на отношенията между България и Азербайджан. Те изразиха увереност, че активният диалог във всички области на сътрудничеството ще бъде укрепен и надграден в бъдеще. 
Акценти на срещата бяха възможностите за развитие и задълбочаване на двустранните контакти в областта на вътрешните работи и сигурността, борбата срещу различните форми на трансграничната организирана престъпност, обучението и повишаването на квалификацията на служителите. 
Министрите на вътрешните работи на двете страни се обединиха около необходимостта от разширяване на професионалните контакти в тези области, както и по други въпроси от взаимен интерес. В хода на разговора бяха обсъдени и теми от международния дневен ред като войната в Украйна и последиците от нея за сигурността, както и актуалните миграционни предизвикателства. 
Двамата министри подписаха меморандум за разбирателство за сътрудничеството между полицейските академии на двете страни. Меморандумът разширява възможностите за обмен на опит и добри практики в областта на обучението и ще допринесе за повишаване на нивото на професионална подготовка на полицейските служители. 
По време на визитата си в България делегацията от МВР на Азербайджан ще се запознае с дейността и обучителния процес в Академията на МВР, допълват от вътрешното ведомство.