Соларни двуезични (на български и английски) табели с информация за биоразнообразието в Черно море са поставени в централната част на село Шкорпиловци в община Долни чифлик, видя на място репортер на БТА. Жители и гостите на селото могат да научат интересна информация за рибите и други обитатели на морето, като дълбочина на обитаване, продължителност на живота, максимална големина и други.
Табелите са поставени в рамките на осъществен от община Долни чифлик проект за ремонт на централната улица в селото, казаха за БТА от Областния информационен център във Варна. Средствата са осигурени от Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020 г.). Общият бюджет на проекта е 264 926.31 лева.
С европейските средства е извършен основен ремонт на ул. "Братя Шкорпил“ и уличните съоръжения в селото. Тротоарните настилки са подменени. Сред дейностите, изпълнени по проекта, са и повърхностно отводняване, засаждане на дървета с подходяща коренова система. В рамките на проекта са доставени и монтирани елементи на градското обзавеждане - перголи с пейки и кошчета за смет. Озеленена е алея, свързваща село Шкорпиловци с едноименния курорт.