Русенец, изтеглил бърз кредит, няма да плати нито стотинка лихва на дружеството, защото в договора му фигурират неравноправни клаузи, а в него фигурира текст с много дребен шрифт, което е забранено от закона. Така реши състав на Окръжен съд Русе, който разгледа делото като втора инстанция. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.          

Клиентът на фирмата за крадити изтеглил 3000 лева заем за срок от 24 месеца, който трябвало да връща на равни вноски заедно с дължимата за целия период лихва от 1451,04 лв. Годишният процент по кредита, изчислен и посочен в договора, бил в размер от 49,89%, само с 11 стотни от процента по-нисък от законовия таван от 50%. Той обаче е бил изчислен неправилно, тъй като компанията не включила в тази сметка таксите за допълнителни услуги. Те били описани в допълнително споразумение и включени в общите условия към договора. Според съда това представлява нарушение на текстове от Закона за потребителския кредит, които забраняват кредиторът да изисква заплащане на такси и комисиони за действия, свързани с усвояване и управление на кредита. А добавянето им праща Годишния процент на разходите по кредита над 50%, лимит установен в закона. 
Освен тези нарушения съдът установява още едно, което прави целия договор недействителен - изписаният текст е с прекалено дребен шрифт. Според закона той трябва да е с размер най-малко 12 пункта. 
Заради всички тези нарушения длъжникът ще върне единствено главницата по кредита - взетите от фирмата 3000 лева и няма даде нито стотинка по начислените му за периода лихви.