Двама прокурори от Софийска градска прокуратура са влезли в 9,30 часа в Столична община и са поискали да прегледат документи, съобщи Нова тв по повод полицейската акция в района на централния офис на Общинска банка и Столичната община на улица "Московска".

„Сутринта при мен дойдоха двама представители на Софийска градска прокуратура с писмо за оказване на съдействие, дала съм им цялата възможност за достъп до информация, за достъп до документация, която ги интересува. Главният секретар на общината Ралица Стоянова им съдейства напълно. Ние им съдействаме максимално, с желанието за доброволно предаване на документация, пълен достъп до документация, така че колегите ще съдействат, нека си свършат работата. А полицията за какво е тук, не знам, може би за да ни пази", заяви кметът Йорданка Фандъкова.

Тя отрече, че акцията има нещо общо с общинаря Орлин Алексиев. Кметът отказа да коментира във връзка с какво е поискано съдействие, тъй като не знае доколко информацията е конфиденциална. Фандъкова подчерта, че разговорът, който е водила с представителите на Софийска градска прокуратура, не засяга Общинска банка.

Акцията на МВР се извършвала "във връзка с досъдебно производство в помощ на прокуратурата", но от пресцентъра на МВР не дават повече подробности.

Пред сградата на Столичната община и Общинска банка, която се намира на съседната улица, има няколко служебни автомобила. По думите на Ботьо Ботев, шеф в Дирекция "Вътрешен контрол" към Столична община, в самата община няма полицаи. Той бе категоричен, че не се правят обиски.