Олимпийският шампион по фигурно пързаляне от Солт Лейк Сити 2002 Алексей Ягудин участва в спринта на 100 м в Седмицата на леката атлетика в Москва, предава ТАСС.
Олимпийският шампион от Атина 2004 на 800 метра Юрий Борзаковски спечели титлата с 12.39 секунди. Втори завърши олимпийският шампион по спортна гимнастика отборно Никита Нагорни с 12.53 секунди), а трети е олимпийският шампион по ски бягане от Сочи 2014 Александър Легков с 13.32. Ягудин, който тичаше в костюм на куче, не попадна в челната тройка.
"Какъв страх, не е 200 или 400 метра. Няма нужда да се притеснявам за бедрото, то е от титан", отговори Ягудин на въпрос дали го е страх да не се контузи по време на бягането.
Олимпийският шампион от 2002 година обясни защо е участвал в състезанието, облечен като куче.
"Фигуристите бягат различни разстояния, но това са спортисти, а пред вас е мъж на 42 години с титан в бедрото. Четох за Александра Трусова във всички медии. Беше странно да се очакват някакви рекорди от нея, като от мен, но какво място имаше в медийното пространство! Това е прекрасно за популяризирането на леката атлетика и няма значение дали ще станеш първи или последен", завърши спортистът.
В четвъртък в състезанието на скок дължина участва олимпийската вицешампионка по фигурно пързаляне от Пекин 2022 Александра Трусова, която зае шесто място до 20 години. Официалният протокол на състезанието включваше най-добър резултат на рускинята от 4.10 метра в първите три опита, но в четвъртия тя скочи 4.19 метра.