Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се изгаври с проблемите с носа, които тормозят от няколко месеца Росен Петров. Заместник-председателят на "България без цензура", който бе посочен от Николай Бареков за бъдещ министър на вътрешните работи, отнесе публичната подигравка под формата на виц в кулоарите на парламента.
"Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да го води за носа. Не казвам кой е, само така се очаква", заяви Борисов. Коментарът му бе по повод политическите инициативи на "България без цензура".

"За да се провежда акция „Чисти ръце”, първо трябва да имаш чисти ръце. Не можеш да ги миеш със сапун и да викаш – ръцете ми са чисти, а аксесоарите по ръцете да са ти за стотици хиляди лева и да си ги показваш по камерите. Никой не визирам. Като си ги показваш по камерите, хората ги гледат и виждат аксесоари за по 40-50 хиляди лева – на предаване показваш. Не могат да провеждат операция „Чисти ръце” хора, които в едно студио ги гледах – единият даже разбрах, че е кандидат за вътрешен министър, които гледат една снимка, а е видно, че там не е човекът, когото визират. Те го набеждават, че е той. Представяте ли си на тези хора да им дадеш да набеждават хора? Това ще стане като Гестапо", каза Бойко Борисов.