С последните си пари и няколко златни бижута се прости поредната възрастна жена, повярвала на лъжите на телефонни измамници.
На 8 юни пообед телефонът в дома на жената в широкия център на Русе звъннал и обаждащият се мъж се представил като „доктор Костов“. Последвала познатата сценка - „докторът“ загрижено казал на старицата, че дъщеря й е пострадала в инцидент и се налага спешна операция. До него прозвучал женски писък. Последвала едночасова обработка, в която измамникът убедил жертвата, че операцията била много скъпа, но той можел да я направи с отстъпка, стига да знае с колко пари и злато разполага вкъщи. Жената признала, че е спестила около 1000 лева и описала златните си бижута, а „докторът“ казал, че изпраща сина си да ги вземе. Условието било да не затваря телефона, за да може да й каже кога точно ще дойде младежът. Пенсионерката наистина оставила слушалката до апарата и слязла пред блока. Там непознат я извикал, казал, че е син на „д-р Костов“ и прибрал парите и златото. 
Около 16 часа следобед майката звъннала на дъщеря си да разбере как е минала операцията и след като станало ясно, че е излъгана и подала сигнал в Първо РУ.