Телефонният „д-р Димитров“, който през последните три месеца ограбва с измама добри и лековерни хора в Бяла и околностите, вече е на терапия в ареста. Изпеченият мошеник е заловен след провала на поредното му представление и в момента полицията разследва и документира престъпленията му.
В петък около 13 часа „докторът“ се обадил по телефона на 76-годишен мъж в Бяла и блъфирал, че се обажда от болницата и дядото знае защо го търсят. Ударът попаднал точно в целта - жената на беленчанина била настанена в болница и той попитал как е тя, нуждае ли се от нещо. Нуждае се от спешна операция, поел веднага инициативата непознатият и поискал 3000 лева. Разтревоженият съпруг веднага склонил да даде парите и получил инструкция, че ще дойде да ги вземе „едно високо момче, куриер от Здравната каса“.
Набелязаният за жертва дядо споделил с роднини, че са му поискали пари от болницата за операция и те се опитали да го убедят, че това е измама, но без успех. Тогава близките решили да се обърнат към полицията и в 14 часа подали сигнал. Така в момента на предаването на парите бил заловен куриерът - 14-годишно циганче от горнооряховското село Нова Върбовка, което въпреки крехката си възраст било с внушителните 180 см ръст. Малко по-късно бил задържан и „д-р Димитров“ - криминално проявен, роден в Камен, но живеещ също в Нова Върбовка. Установено е, че той е докарал момчето с кола до Бяла, за да го използва за „муле“ при вземане на пари от измамени.
Престъпникът е задържан за 72 часа.