Битката за места в Камарата на представителите се развихри в демократическа Калифорния, което може да доведе до промяна на баланса на силите в Конгреса, а бившият министър на вътрешните работи Райън Зинки е много близо до това да получи номинацията на Републиканската партия за ново място в камарата от Монтана, предаде Асошиейтед прес.  
Първичните избори в седем щата във вторник поставиха началото на десетки надпревари за междинните избори през ноември, на които демократите искат да запазят крехкото си мнозинство в долната камара.
В многоетнически квартал в калифорнийския окръг Ориндж републиканският народната представителка от южнокорейски произход Мишел Стийл ще се изправи срещу демократа Джей Чен.
В щата Айова републиканският сенатор Зак Нън спечели номинацията на партията, за да се изправи срещу единствената народна представителка на Демократическата партия от щата Синди Аксън.
В Мисисипи републиканският представител Стивън Палацо ще бъде на балотаж на 28-ми юни. Конгресменът, избран за първи път през 2010 година не успя да спечели директно републиканската номинация, получавайки по-малко от 50%. Неговият опонент ще бъде или шерифът на окръг Джаксън Майкъл Езел, който също иска строг контрол на сигурността по границата, или Клей Вагнер, пенсиониран банкер, който иска да ограничи данъците и регулациите.
Представителят Дъсти Джонсън от Южна Дакота спечели спечели първичните избори. Той се кандидатира за трети път. Джонсън победи щатския законодател Тафи Хауърд.