Отборът на „Банско“ се подсили с още един много добър футболист в навечерието на мача с „Дунав“ в събота в Русе. Старши треньорът на банскалии Александър Томаш привлече халфа Марин Райнов, който ще играе за отбора от планинското градче със статут на преотстъпен от „Берое“. Интересното е, че в хода на зимната подготовка 21-годишният Райнов бе влязъл и в плановете за селекция на дунавския щаб. Отговорът от Стара Загора тогава беше, че футболистът, който се бе изпокарал с наставника си Петър Хубчев, все пак ще остане в „Берое“. После се заговори, че интерес към него проявява и щабът на „Литекс“.
Райнов е второто силно попълнение в „Банско“ след тарана Герасим Заков.  
„Познавам добре качествата на Марин. Той наистина е многообещаващ футболист. „Банско“ не е сериозен, а много сериозен отбор за нивото на „Б“ група. Освен това тимът разполага със стойностни юноши, които започват мачовете като титуляри“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Самир Мъстънов.
Той добави, че прави всичко възможно, за да разузнае добре играта на съперника, но срещал известни трудности, тъй като голяма част от подготовката на „Банско“ минала по лагери в Турция.
„Важното е да направим така, че гостите да се съобразяват с нашия стил, а не ние с техния“, завърши Мъстънов.