Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 16 часа на Градския стадион домакински мач с „Банско“. Лошата новина за старши треньора Веселин Великов е, че няма да разчита на основните си, бързи и пробивни флангови нападатели Антон Огнянов и Юлиян Ненов. Огнянов се контузи преди две седмици в дербито срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/, а Ненов пострада при гостуването на „Оборище“. И двамата няма да бъдат включени в групата, така че задачата пред старши треньора при избора на хората в атака се очертава да е доста сериозна. Няма да е изненада, ако той включи за първи път като титуляри по крилата Ангел Здравчев и явно намиращия се в добра форма Бранимир Костадинов.  
„Ще трябва да се справим без Тони и Юли“, каза пред „Утро“ старши треньорът Великов.
Той добави, че познава добре отбора на „Банско“ и че е изгледал на запис два мача на този отбор като гост.
„Съперникът разполага с опитни футболисти като Топузов, Борислав Хазуров, Атанас Чепилов, Слаев, Красимир Георгиев, Кирев. Къде обаче сме тръгнали, ако почнем да се плашим от „Банско“! Нека гостите да се съобразяват с нас“, каза Великов, който призова публиката отново да бъде до отбора.  
Другите мачове от кръга: днес -  „Септември“ /Симитли/-“Нефтохимик“, „Лудогорец 2“-“Поморие“, „Спартак“ /Плевен/-“Ботев“ /Гълъбово/, „Пирин“ /Разлог/-“Оборище“ /Панагюрище/, „Литекс 2“-“Созопол“, утре - „Верея“ /Стара Загора/-“Локомотив“ /Горна Оряховица/.