22-годишният Александър Димитров, който е смятан за основния играч в измамната схема за продажба на страхотни коли по интернет, за която „Утро“ вчера писа, остава в ареста. Това реши Окръжният съд, като не измени мярката му за неотклонение в по-лека. Александър, който бил популярен в измамата като Жоро, е съден за кражба и измама, като срещу него има още три неприключили дела с внесени два обвинителни акта отново за измама.
Според защитата на младия мъж от Две могили, основният играч в схемата бил друг - Евгени Аргиров, и той трябвало да бъде задържан. „Никакви пари не съм получавал от 11-те ужилени, както се говори. Евгени е вземал парите. Той обаче се възползва от протекции“, заяви вчера пред съда Александър.
„Всички 11 разпитани от различни градове на страната, които са станали жертва на измамническите действия, са посочили един и същ механизъм. Те са говорили с Жоро по телефона, който е открит в колата на Александър Димитров и са му превеждали пари“, посочи прокуратурата.
Александър заедно с 21-годишния И.С. са сочени за организатори на измамна схема в интернет, където са предлагали страхотни коли. Интересът към автомобилите бил толкова голям, че препоръчвали хората да ги капарират. В крайна сметка клиентите пили по една студена вода, а младежите с предприемчив дух успели набързо да припечелят 6050 лева.