Безработен инвалид с тежко сърдечно заболяване се оказа варненският измамник със сръбските динари, който на 7 март за часове успя да ужили двама пенсионери с 460 лева и бе хванат малко преди да се качи на автобус за родния си град.
Специалитетът на Ивелин Тодоров са пенсионерите, разказаха криминалисти след задържането му. Петдесетинагодишният варненец обикалял пощенските клонове в различни градове в дните за получаване на пенсии и измъквал различни суми от старците по различни изобретателни схеми. В Русе пуснал в ход лъжата, че има да връща дългове, но няма български, а само сръбски пари. Така успял да пробута на двама възрастни мъже 300 динара, чиято истинска стойност е под 5 лева, срещу 460 лева.
Тодоров се занимава с измами от далечната 1987 година, стана ясно по време на вчерашното разглеждане на мярката му за неотклонение. Според адвокатката му клиентът й си бил научил урока след последното си излизане от затвора и от задържането му нямало нужда. Самият той поиска да го пуснат у дома, за да се грижи за болния си баща.
Прокуратурата настоя за постоянното му задържане  поради предишни присъди и реалната опасност да се укрие. 
На същото мнение бе и съдът, като остави възможност за евентуална промяна на постановеното задържане под стража при влошаване здравословното състояние на подсъдимия.