Посегателствата на многократно осъждания измамник Наско не подминали и промишлени помещения. Поредната си присъда рецидивистът, който ден през ден е в съдебна зала, чу заради преровянето на дрехите на служители в две фирми.
През март 2013 година Наско излязъл от затвора, а половин година по-късно се озовал в автосервиз на ул.“Търговска“. Бащата и синът, които стопанисвали обекта, очаквали доставка на дърва и след като видели рецидивиста да се мотае наоколо, го попитали дали не е от фирмата, която чакат. В същия момент пристигнал и очакваният товар и претендиращият за невменяемост Наско усетил, че моментът е удобен да се възползва от ситуацията. Обяснил, че е от фирмата, а докато монтьорите се чудели как и къде да разтоварят дървата, измамникът се промъкнал в офиса на сервиза. Видял оставена мъжка чанта на бюрото, извадил портмонето от нея, скрил го в дрехите си и си тръгнал. Монтьорите забелязали, че мъжът влиза и излиза от сервиза, но тъй като знаели, че е служител на доставчика на дърва, не се усъмнили в действията му. По-късно обаче, след като мъжът не открил пормонето си със 162 лева и документи, започнал собствено разследване. От служители на съседна фирма разбрал, че измамникът се казва Наско, тъй като самият той им се представил и обяснил, че си търси работа. Оставил и телефонния си номер. Окраденият предал информацията на полицията и започнало разследване.
Три дена по-късно Наско тръгнал към КТМ, където знаел, че има много фирми. Спрял с такси пред едно от производствата, където преди си търсел работа. Забелязал, че портиерът не е на работното си място и тръгнал към съблекалнята. Видял, че е отключена и празна, и преровил оставените в гардероба дрехи. Открил портмоне, взел от него 260 лева и си тръгнал след успешния удар. Обраният мъж разбрал, че му липсват пари едва след края на работния ден, на път към автобусната спирка.
Съдът отчете, че Наско е в тежко положение - няма работа, няма образование, нито доходи. Това обаче не означава, че трябва да върши престъпления, чрез които да си осигурява средства за препитание. И заради множеството си осъждания съдът сметна, че Наско заслужава 5 години затвор. Заради направените му самопризнания обаче рецидивистът получи намаление на присъдата си с 1/3 и наказанието му стана 3 години и 4 месеца затвор. Присъдата обаче е само на първа инстанция и може да се обжалва.
При едно от последните си влизания в съдебна зала Наско заяви, че е невменяем и не може да носи наказателна отговорност за престъпленията си. Съдът обаче обърна внимание, че медицинската експертиза сочи друго и номерът му не мина. Рецидивистът стана известен с тарикатлъка, с който омайваше пенсионери колко са им красиви бижутата, като ги молеше да ги свалят за секунда, за да може да види накитите отблизо. В този момент Наско духваше с плячката си.