Братята Александър и Георги Станчеви, които в началото на януари спряха пред бистро „Пристан“ на бул.“Скобелев“ възрастен шофьор и тръгнаха да се разправят с него с юмруци, всъщност се опитали да осъществят граждански арест. Поне тази теза се прокрадна у защитата на 37-годишния Александър, който вчера поиска съдът да го пусне от ареста.
„Той е попаднал в условие на крайна необходимост и затова са задържали водача, който нарушавал закона за движение по пътищата“, мотивира се адвокатът на Станчев. Тези съображения обаче не трогнаха съда, който реши Александър да чака поредна присъда в ареста.
Братята започнали да дърпат и удрят възрастния мъж, а коланът се оказал пръв защитник на нападнатия, тъй като благодарение на него опитите да бъде измъкнат се оказали неуспешни. В резултат мъжът се разминал с удари по лицето, докато дойде повиканата от шокирани  свидетели полиция. Причина за жестоката атака станало предупреждение с клаксона на кръговото към братята с гореща кръв да карат в собствената си лента.
Защитниците на пътния закон всъщност имат богат опит с правосъдието. 30-годишният Георги извършил първия си грабеж на 16 години и вече има зад гърба си 12 присъди. Той бе заловен на мястото на саморазправата, а прибирането на Александър стана след дълго издирване.