Русенецът, заловен след 7 години издирване в комплекс „Златни пясъци“, е известният и титулуван ММА боец Емил Захариев, съобщи Русе Медиа. 35-годишният силовак е задържан в събота преди обед, докато е шофирал. В акцията са участвали полицаи от Русе, Варна и екипи от сектор „Издирване“ в ГД „Национална полиция“. До акцията се е стигнало след пробив на русенската полиция, която установила, че търсеният с червена бюлетина от Интерпол силовак се намира във Варненска област.
Осъденият задочно на 7 години затвор Емил Захариев е издирван от есента на 2017 г. до момента се е укривал в чужбина. Обвинението срещу него и още трима души, единият от които подбудител, е било за отвличане  на пострадалия Д.Д. на 11 октомври 2017 г. в село Обнова и нанасяне на телесна повреда. Отвлеченият е пребит жестоко, като множеството удари, които са му нанесени от повече от двама души, са довели до черепно-мозъчна и гръдна травма.
Според прокуратурата, през есента на 2017 г. подбудителят Е.В. получил информация за отглеждан канабис в землището на Обнова и споделил това с пострадалия, който познавал по-добре околностите на селото. Разбрали се, ако открие насажденията, да ги оберат и да разделят парите от продажбата им. Впоследствие  Е.В. научил, че някой е обрал канабиса и тъй като пострадалият не отговарял на повикванията му, решил, че се крие, защото не възнамерява да дели печалбата с него. Затова поискал помощ да сплашат пострадалия и общо четиримата съучастници с два автомобила потеглили към Обнова.
Засекли пострадалия с автомобила му, последвали го и го принудили да спре, като препречили пътя му. Тъй като мъжът отричал да знае нещо за обраната марихуана, четиримата му нанесли побой, за да си признае. После е бил бит още два пъти, като в резултат на трите побоя потърпевшият бел напълно безпомощен. Затова Е.В. го откарал в Българене, издърпал го от автомобила и го оставил да лежи край пътя. Няколко месеца по-късно пребитият е починал, като прокуратурата тогава е добавила и обвинение за причинена по непредпазливост смърт вследствие на умишлено нанесената му тежка телесна повреда.
След задържането му русенският ММА боец е откаран в затвора във Варна, където ще излежава присъдата си.